Biologie schoolreis met SGS de Heemgaard uit Apeldoorn

Londen, Parijs, Berlijn of .......

Reptielen zoeken, nachttocht door een hellingbos,vissen vangen en bereiden, eigen broodjes bakken op een kampvuur, dit zijn de ingredienten die de leerlingen voorgeschoteld kregen.
15 leerlingen van het VMBO, HAVO en VWO en drie docenten kwamen met twee busjes naar Tigouleix en werden ondergedompeld in de natuur.
De "uitverkorenen" want biologie moest als vak in het examenpakket zitten, en de werkweek in Frankrijk was het alternatief binnen het schoolreisprogramma van de school.18 leerlingen tekende Frankrijk als eerste keus, ze lieten zich motiveren door hun docenten Biologie.
Een inspirerende reactie van een ouder:

Ik vind het lastig om een mening te geven over elke activiteit. We waren er tenslotte niet bij. Wat ik wel weet is dit: Na de informatieavond waren wij als ouders ook heel enthousiast, aangestoken door het verhaal dat Frank ten Bolscher hield. Echt leuk! De foto's en verslagjes per mail maakten dat we een beetje "meereisden": superleuk! Het weekend na de terugkomst hadden we een lichtelijk weemoedig gestemde dochter, die wel zo weer terug had gewild. Vastgeklampt aan de telefoon om te appen over Frankrijk. Terwijl zij juist degene is in ons gezin die het eerst weer terug naar huis wil en soms echt heimwee heeft als we op vakantie zijn. Dus dat bewijst hoe leuk ze het heeft gehad! Ze hebben ook al twee reunies georganiseerd in die weken dat ze weer thuis zijn. Dus in de groep zat het ook wel goed. Kortom: alle lof, zeker de moeite van het rijden waarddownload het evaluatieformulier van de leerlingen

download programmaboekje van de school als voorbeeld

download foto-impressie