Een weeklang tijd voor onze

wilde kant,


een weeklang bosbaden in de Creuse

22 t/m 28 juli 2018

Baden in het bos, op z'n Japans Shinrin-Yoku, onze intieme relatie met de natuur In deze weeklange onderdompeling in de natuur, benadering we de natuur anders. In de oefeningen die we doen,staan onze zintuigen en ons gevoel centraal.
Ons verstand komt er later aan te pas, wanneer we onze ervaringen samen delen en hieraan woorden geven. We gaan contact maken met de natuur. Contact tussen de natuur en ons natuurlijke wilde deel.
Dit vermogen om contact te maken met de natuur, behoort tot onze evolutionaire natuurlijke erfenis en heeft een bewezen weldadige uitwerking op onze gezondheid.


Allerlei onderzoeken (zie o.a. infom.org) tonen aan dat het contact met de natuur bijvoorbeeld;
  • de bloeddruk vermindert
  • het niveau van cortisol in het bloed verlaagt
  • NK-cellen vermeerdert
  • stressniveaus verlaagt
  • ons welbevinden toeneemt
  • onze cognitieve prestaties verbeteren

Reden genoeg om er eens ruim de tijd voor te nemen!

Natuur Centrum Tigouleix is gelegen in een vergeten hoekje van Frankrijk in het departement Creuse. Het is een zeer natuurlijk gebied met eeuwenoude paadjes, granieten bemoste stapelmuurtjes, meanderende beekjes met romeinse bruggetjes, oude bomen, boerderijen, veldjes en bosjes. De natuur begint hier wanneer je de deur uitstapt.


Claire Heisteeg begon hier 15 jaar geleden samen met haar man Rob Veen aan de opbouw van Natuur Centrum Tigouleix. Tijdens die periode begon zij ook met de studie "Reconnect to Nature" (applied Ecopsychology) van Dr. Mike Cohen waarvoor zij begin 2012 gecertificeerd werd. Sinds jaren begeleidt zij mensen met deze methode in de diverse groepen die op Tigouleix komen. Zij is zeer enthousiast door te zien dat dit vaak zo'n diepe uitwerking op mensen heeft. Mensen zijn vaak tot tranen toe geroerd door iets wat zij een "thuiskomen" ervaring noemen. De oefeningen zijn, hoe eenvoudig ook, zeer ontwapenend, wat maakt dat er prachtige dingen gedeeld worden tussen de deelnemers. Deze positieve ervaringen vormen volgens haar ook een goede basis om de prachtige natuur die we nog hebben op deze aarde beter te beschermen.

Onderdelen van de cursus;

Basisuitleg, vertragen, stiltemomenten, ecologisch zelf, de natuur met alle zintuigen, de natuur als spiegel, de natuur als partner, aantrekken, verwondering, schouwen, dankbaarheid, volle maan wandeling, bevrijd je voeten, kampvuren, wilde planten maaltijd.

Verblijf: Natuur Centrum Tigouleix , St Agnant près Crocq, Frankrijk. Op basis van volpension en 2 persoonskamers.
Maximale groepsgrootte 10 personen
Kosten : € 550,-
Aanvang : zondag +/- 18H00 introductie en diner - Vertrek zaterdag na ontbijt

Wie graag meer hierover wil weten, kan contact opnemen via; info@tigouleix.nl

reserveer hier uw cursusweek